dimarts, 10 de maig del 2011

Per un territori viu.

Cal combatre la situació de desigualtat existent entre les diferents zones del municipi, amb actuacions concretes que millorin la qualitat de vida de les veïnes i veïns de l’Aguda, la vall de Cellers, Claret, Fontanet, Llanera, Puig-redon, Sant Serni i Vallferosa. Algunes actuacions a impulsar serien:
La continuació de la portada d’aigües a les masies que encara no en tenen. Cal continuar reivindicant l’aigua de la Llosa de Cavall, perquè si tenim en compte l’orografia del nostre municipi és la millor solució de cara a futurs abastaments. Entenem que aquesta reivindicació és més factible amb la incorporació de Torà al Solsonès.
 La defensa de l’agricultura com a activitat d’arrelament de la població al territori. Cal potenciar les ajudes municipals (com ara bonificacions en llicències d’obres) .

 Cal promoure també activitats complementàries a l’agricultura com el turisme rural.
Quan s’aprovi definitivament el Pla Especial Urbanístic conegut com a “Catàleg de masies i cases rurals” quedarà regulada l’edificació de les edificacions aïllades però restarà pendent la regulació dels petits nuclis urbans (l’Aguda, Cellers, Claret, Sant Serni). Per a cadascun d’aquests nuclis caldria redactar Plans Especials consensuats amb els veïns i veïnes de cada nucli. 
Oficialment el nostre municipi té reconeguts com a nuclis de població Torà, Claret, Sant Serni i Cellers. S’han iniciat els tràmits per al reconeixement oficial de l’Aguda, fet que suposaria el dret d’aquesta entitat de població a rebre subvencions pròpies en programes com el PUOSC.

En els nuclis reconeguts s’haurien de convocar d’assemblees populars per a escollir les obres prioritàries per a incloure al PUOSC.
Caldria rehabilitar l’edifici de l’escola de Sant Serni com a local social i arxiu (planta baixa) i com a habitatge de lloguer (primer pis).


A l’hora d’actuar en la millora de camins, continuem defensant que cal prioritzar els camins a nuclis (i entre els diferents nuclis) i a cases habitades per davant dels que van a cases deshabitades o d’usos agrícoles o forestals. En aquest sentit creiem que caldria prioritzar l’asfaltat del camí de l’Aguda.
Continuarem defensant la necessitat que totes les zones habitades del municipi puguin disposar dels màxims serveis possibles: comunicacions, telecomunicacions, abastament d’aigua, sanejament, subministraments d’energia.... En aquest sentit es va aprovar per unanimitat la construcció del repetidor de telecomunicacions a la Serra de Claret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada