dilluns, 9 de maig del 2011

Cultura: eina de convivència i llibertat.

L’Ajuntament va aprovar un projecte de Local Polivalent a la zona de les piscines que, pel seu elevat cost econòmic, cal entendre com un projecte a llarg termini. Durant el proper quadrienni caldria promoure una primera fase, incloent-la al PUOSC, que permetés, en pocs anys, alliberar el poliesportiu d’actes festius.
Referent a la restauració del Patrimoni, defensem que cal prioritzar dues grans línies d’actuació: la intervenció en els monuments més emblemàtics i la consolidació d’aquells béns, que tot i poder ser considerats de menys interès, estan en una situació d’amenaça més imminent.
Volem que es dugui a terme el projecte, aprovat fa quatre anys a proposta de la CUP, d’accés al Pou de gel de Torà des de la Plaça de la Creu, sense passar per cap propietat privada i el seu aprofitament com a atractiu turístic al bell mig de la vila.
S’ha de donar la màxima difusió de les festes populars del municipi (especialment les diferents Festes Majors i la festa del Brut i la Bruta...). S’ha de mantenir la gratuïtat de la Festa Major de Torà disminuint despeses.

Cal donar suport a totes les iniciatives culturals que es promoguin des de les entitats.
És convenient i necessari adaptar les Festes dels Priors i les Priores, tant de Sant Gil com del Roser, per tal de garantir la seva continuïtat. És important que en el procés d'adaptació hi participin els diferents sectors implicats per tal que la festa continuï sent tant popular i nostrada com ha estat fins ara.
Proposem la creació d’un Consell Municipal de Cultura (amb presència de totes les entitats culturals del municipi) i d’una Comissió de Festes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada