divendres, 20 de maig del 2011

I si ningú no tingués majoria?


La CUP pactaria amb una altra candidatura per a poder ser al govern?
No. No faríem cap pacte per a entrar a governar amb cap de les altres dues candidatures, sinó que tractaríem de fer valer els nostres vots per a que s’aprovessin i es duguessin a terme el màxim nombre de les propostes recollides en el nostre programa.
Si els vots de la CUP són decisius en l’elecció de la persona que ocupi l’alcaldia, aquesta s’haurà de comprometre a un seguit de punts que considerem innegociables i que haurien de ser d’aplicació immediata:
  1. Indemnització màxima per a l’alcalde o alcaldessa de 300 €. Apostem per a una contenció de despeses en aquest capítol. L’experiència dels darrers quatre anys ha demostrat que no és necessària la dedicació exclusiva de l’alcalde/-ssa.
  2. Els contractes (d’obra, de serveis, de personal laboral fix o eventual...) s’hauran d’aprovar tots pel ple. Tot i que alguns pel seu import poden fer-se des de l’alcaldia o des de la junta de govern, per una qüestió de transparència creiem que s’han de portar a les sessions plenàries de l’ajuntament, on hi ha representats tots els grups municipals i on pot assistir-hi tothom com a públic.  
  3. En el cas de contractes d'obres, (de subministraments i de serveis), que pel seu import no sigui exigible tramitació per procediment obert, s'invitarà a presentar la seva oferta econòmica per procediment negociat sense publicitat a totes les empreses del municipi.
  4. Continuació del procés d’adscripció al Solsonès, que ha de finalitzar amb la convocatòria d’una consulta popular vinculant.
  5. Elecció assembleària de les obres que se sol·licitin al PUOSC de Cellers, Claret i Sant Serni. (En el cas de Torà, al ser molts més veïns i veïnes seria més complicat. Caldria tenir aprovat algun mecanisme de participació i de selecció de propostes)
  6. Aprovació immediata d’un ROM que, com a mínim, reculli els aspectes del projecte presentat per la CUP (creació de consells o comissions municipals, participació veïnal als plens, convocatòria de consultes populars si ho sol·licita el 10% de la població), afegint-hi, si cal, noves aportacions que puguin fer-lo encara més participatiu.
  7. Creació d’una borsa de treball, on puguin inscriure’s les persones interessades en ocupar llocs de treball dependents de l’ajuntament (residència, guarderia, etc...)
  8. Es respectaran els terminis legals en l'aprovació, execució i liquidació dels pressupostos municipals així com en els comptes generals de l'Ajuntament.
Què passaria si cap dels altres dos partits no acceptés aquests punts?
Que en el ple constituent de l’ajuntament la CUP votarà el seu cap de llista (l’Ivan Solé) com a candidat a l’alcaldia, passant a governar en minoria la força més votada.
Què passaria si els altres dos partits acceptessin aquests punts?
Exactament el mateix que en el supòsit anterior; que governaria la llista més votada.
Què passaria si només un dels altres dos partits acceptés aquests punts?
Si aquests punts només són acceptats per una dels altres partits, la CUP deixaria governar aquesta formació. En aquest supòsit, abans de la constitució del nou ajuntament, la CUP convocaria un acte públic explicant quina ha estat la resposta dels altres dos grups polítics al nostre document.
La CUP es conformaria només amb l’aprovació dels punts d’aquest document?
No, això només seria determinant a l’hora de decidir l’accés a l’alcaldia. Independentment de que governés un partit o un altre, la CUP tractaria de que es duguessin a terme el màxim nombre possible de les propostes del seu programa polític.
En el cas d’incompliment d’acords per part del partit en el govern ens reservem el dret de promoure canvis en l’alcaldia.
Assemblea de Torà de la CUP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada