dimarts, 10 de maig del 2011

Per la cohesió social i la plena integració.

Partint del principi que la totalitat de la ciutadania ha de tenir els mateixos drets i els mateixos deures, independentment del seu origen geogràfic, i de l’existència de problemàtiques específiques que afecten la població nouvinguda, creiem necessàries algunes actuacions que, tot i anar adreçades a sectors procedents de la immigració, beneficien el conjunt del poble. 

La prestació de serveis de mediació cultural, adreçats a problemàtiques específiques de la immigració. En el seu moment la posada en marxa d’aquest servei va descol·lapsar l’assistent social, i per tant va beneficiar el conjunt de toranesos i toraneses.
La plena integració de la població nouvinguda és un objectiu que beneficia el conjunt de la població, de la mateixa manera que, en sentit contrari, l’exclusió social i la creació de guetos és un problema que afecta tothom. En aquest sentit cal fomentar cursos de formació (especialment de català) i xerrades d’assessorament (sobre contractes de treball, regularitzacions, drets i deures...).
L’objectiu ha de ser la integració lliure, natural i al 100% de la població nouvinguda, que ha d’assumir valors fonamentals de la nostra societat com la
laïcitat, l’escolarització obligatòria o la igualtat de gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada